O turniru

XVII Memorijalni turnir RTS -a u malom fudbalu „Igrajmo za šesnaest “

Tradicionalni XVII Memorijalni turnir u malom fudbalu „Igrajmo za 16“, koji od 2000. godine Radio-televizija Srbije održava u znak sećanja na tragično nastradale kolege u bombardovanju zgrade RTS-a, svoje super finale odigraće u nedelju 17. aprila u Ustanovi sportski centar Voždovac na Banjici.

Sedamnaestu godinu za redom, u aprilu, Radio-televizija Srbije seća se i odaje počast onima koji su izgubili život u bombardovanju zgrade RTS 1999. godine tokom jednog od najmonstruoznijih trenutaka u modernoj istoriji. Takođe, to su dani pijeteta prema svim nevinim žrtvama NATO agresije u Srbiji.

Sportom ih se sećamo, sportom se za njih radujemo. I ove godine igramo fudbal za:

Jelicu Munitlak, Kseniju Banković, Darka Stoimenovskog, Nebojšu Stojanovića, Dragorada Dragojevića, Dragana Tasića, Aleksandra Deletića, Slavišu Stevanovića, Sinišu Medića, Ivana Stukala, Dejana Markovića, Milana Joksimovića, Branislava Jovanovića, Slobodana Jontića, Milovana Jankovića i Tomislava Mitrovića.

Pripreme za ovogodišnji turnir u malom fudbalu RTS-a „Igrajmo za 16″ zvanično su počele još u oktobru 2015. Na prvom sastanku Organizacionog odbora određen je datum održavanja finala turnira – 17. april 2016, analizirani su organizacioni detalji za dane uoči finala tokom kojih se odigravaju brojne polufinalne utakmice, susreti ekipa iz dijaspore i revijalne utakmice, turniri u kuglanju i stonom tenisu! Kvalifikacije za ekipe RTS-a odigravaju se tokom februara i marta ove godine.

„Svi smo veoma ponosni na činjenicu da imamo veliku podršku ne samo struktura u samom RTS-u već i u javnosti koja podržava upravo ovaj način obeležavanja jednog tragičnog i bolnog istorijskog trenutka. Memorijal nastavlja da se razvija i okuplja sve veći broj ljudi koji sportskim druženjem neguju sećanje na poginule tokom 1999. – kaže Veselin Grozdanić, predsednik Organizacionog odbora Memorijala „Igrajmo za 16“. Posebnu zahvalnost izražavamo Sportskom savezu Beograda i Svetozaru Stankoviću na nesebičnoj podršci u obezbeđivanju neophodnih uslova za održavanje Turnira. Dve su poente koje ističemo u prvi plan i na kojima ću posebno insistirati u narednom periodu. To su kontinuitet Turnira i nivo koji treba da ostvarimo da bismo unapredili Memorijal. Turnir ima memorijalni, takmičarski, ali i društveno odgovoran karakter. U svom prošlogodišnjem izdanju dosegao je gotovo potpunu afirmaciju svega onoga što želimo da postignemo, ali uvek postoji prostor i za nešto više.

Kao i 2015. preko stočetrdeset ekipa potvrdilo je učešće u ovogodišnjem takmičenju čime nadmašujemo prošlogodišnji rekord Turnira. Sa posebnim zadovoljstvom ističem da će se Memorijalni turnir, osim u Beogradu, igrati u još 8 gradova Srbije: NIŠ, POŽAREVAC, KRAGUJEVAC, UŽICE, ZRENJANIN, BOR, JAGODINA i SUBOTICA.

www.igrajmoza16.rs