„Sve počinje od nas i završava se s nama“

Naslovna » Gradovi » „Sve počinje od nas i završava se s nama“

Čuveni nemački filozof, Hegel rekao je SVE POČINJE OD NAS I ZAVRŠAVA SE S NAMA. Izreka koja se može primeniti i na ovu našu priču i to 16. put za 16. Iako turnir zvanično nije otvoren, njegov duh je sveprisutan, obnavlja se, jača i razvija. Naravno to nije samo RTS-ova zasluga. Ima onih koji svoju zahvalnost kao gosti uzvraćaju brigom kao domaćini. Jer prijatelstva treba gajiti.

Jedan od najstarijih gradskih turnira u malom fudbalu na prostorima bivše Jugoslavije, 42. put održan je u Subotici. Takmičenje počinje još polovinom decembra i obuhvata 32 ekipe koje traže svoj put do finala. Ono je bilo zakazano 4. januara. Osim utakmice za treće mesto i one koja će odlučiti ko će biti novi subotički pobednik i samim tim izboriti učešće na Memorijalnom turniru Igrajmo za 16, organizovan je i revijalni deo. Domaćin je rešio da još jednom, kao i prošle godine, ekipa RTS-a u mešovitom sastavu odigra meč protiv novinara iz najsevernijeg srpskog grada.

Da nam nije teško palo što smo ispred sebe imali skoro 200 kilometara mogli su da posvedoče, pogledi, rukovanja i osmesi. Naša pojačanja, za koje se slobodno može reći da su postali i zaštitna lica Memorijala bili su šarmantna Snežana Nekić iz Studija B i harizmatični Ivan Radulović iz televizije Arena sport. Vlade Radičević, Nemanja Matić, Bane Bukomirović i još neki koji godinama unazad čuvaju sećanje i igraju fudbal za 16, činili su ekipu Radio-televizije Srbije. Ulogu selektora i predvodnika kao i uvek samouvereno je nosio Veselin Grozdanić. Ujedinjeni istim ciljem i istom radošću učinili smo da nam dva i po sata vožnje prođe neprimetno.

U Subotici je bilo sunčano i hladno. Ispred sinagoge čekao nas je predstavnik domaćina Dule Radošević i najpre nas poveo ka restoranu Borsalino. Nekoliko fotografija za uspomenu, ručak i predah pa zatim pravac ka Hali sportova.

Zatekla nas je raspoložena subotička publika, prepuna razumevanja za naše ne baš spretno zagrevanje. U sastavu njihove ekipe našla se i jedna dama, Mirka Novković, uostalom kao i kod nas. Gospođa Nekić je bila spremna da pokaže koliko je zaparavo jednostavno postizati golove. Ali golovi nisu bili suština ove utakmice koja za prisutne i nije bila sasvim fudbalska.
Mrežu RTS-a su u pojedinim trenucima čuvala i tri golmana. Subotica je stizala do svojih šansi akcijama iz ragbija, a akteri su pokazivali kartone sudijama. Koji god da se sport igrao pobedio je domaćin rezultatom 6 prema 5. Tog dana poraz je bio ekvivalent trijumfu.
Iznad svih je visio transparent IGRAJMO ZA 16.

Ekipa Vojput Šeki enterijeri osvojila je turnir pobedivši tim poliklinike Kuća zdravlja sa 6:4 u izuzetno zanimljivom finalu. Osim što su dobili nagradni ček u iznosu od 300 000 dinara, medalje i prelazni pehar, igrači ovog tima nastupaće na Memorijalu Igrajmo za 16 koji će uskoro početi po 16 put. Dobro nam došli!

 

Komentari

 1. БРАНКО МИШИЋ 26.02.2015. u 21:36 :

  МАЛО КО ОД НАС ЈЕ СРЕО А КАМО ЛИ ПОЗНАВАО БИЛО КОГА ОД НЕДУЖНО ПОСТРАДАЛИХ НАМ, А ОНИ ЖИВО И СВЕ ЖИВЉЕ ЖИВЕ У НАМА И У НЕЗАБОРАВ СВЕДОЧЕ КОЛИКО СМО СУШТИНСКИ ВАЖНИ ЈЕДНИ ДРУГИМА И КОЛИКО СЕ ТИЧЕМО ЈЕДНИ ДРУГИХ. ПРИМЕТИМО ПРЕСТАЛЕ СУ СВЕ РАЗЛИКЕ, НЕСЛАГАЊА … ПО БИЛО КОМ ОСНОВУ.

  ЦАРСТВО ИСТИНЕ

  САМО ЗА ОНЕ КОЈИ НЕПРЕПОЗНАЈУ СМИСАО У СВЕМУ ШТО ОВАКО СРДАЧНО ЧИНИМО, ПОСТОЈИ ЗАВРШЕТАК. ТАКВИМА И ТО ПО НЕМЕРЉИВО СКУПУ ЦЕНУ ИЗМИЧУ ПИТАЊА: ДА ЛИ ЈЕ ХЕГЕЛ (КАКО СТЕ ТО НАСЛОВОМ ЦИТИРАЛИ) БИО У ПРАВУ, ИЛИ КАКО НАС ИСТИНА МУДРО УЧИ, А ЕВО ЖИВОТ ТО И СВЕДОЧИ, ЗАВРШЕТКА НЕМА, ЈЕР И ПО СРЕДИ СВЕГА, И ПРЕДАЊА И ПОТОМСТВА НАМ, ЖИВИ ДЕЛА И ГРЕЈЕ НАС СУШТИНСКА ЉУБАВ.

  НЕКА ЈЕ КА ВИСИНИ СЛАВА СВИМА НЕДУЖНИМ СТРАДАЛИМА.

  НЕКА ЈЕ И ОД ОВОГА СВЕТА СЛАВА ХЕГЕЛУ (КОГА НЕДОСТОЈАН ПОМИЊЕМ) КОЈИ НИЈЕ ЖАЛИО ТРУДА ДА СВОЈЕ ТАЛЕНТЕ УМНАЖА И АКО НЕ ОДГОВОРИМА А ОНО ПИТАЊИМА ОГРОМНО ДОПРИНЕО УМНОМ САЗРЕВАЊУ ЧОВЕЧАНСТВА

  ЖИВЕЛИ !

  ВИДИМО СЕ НА ТЕРЕНУ
  ОБЕЋАВАМ ВАМ: РАДОВАЋУ СЕ И ВАШОЈ РАДОСТИ КАДА МИ ДАТЕ ГО.

  ПРАШТАЈТЕ ПА И БРАНКУ

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

www.igrajmoza16.rs