Debi elektronskog sporta – PES 2018.

Naslovna » Vesti » Beograd » Debi elektronskog sporta – PES 2018.
Pro Evolution Soccer RTS

Prvo elektronsko takmičenje „Igrajmo za šesnaest“- PES 2018. godine održaće se u subotu 10. marta 2018. Nova sportska inicijativa u okviru Međunarodnog memorijalnog turnira „Igrajmo za šesnaest“ kojom se zaposleni u RTS-u sećaju poginulih kolega u NATO bombardovanju zgrade u Aberdarevoj 23. aprila 1999. godine naišla je na veliki odziv unutar RTS-a u svojoj premijeri ove godine.

Prijavljeno je ukupno 10 ekipa sa 20 takmičara. Ekipe su podeljene u dve grupe, prvoplasirani i drugoplasirani iz obe grupe idu u tzv. „nokaut fazu“ tačnije u polufinale. Pobednici oba dvomeča idu u finale. Takmičenje traje jedan dan.

Organizacioni odbor 19. Memorijalnog turnira RTS-a „Igrajmo za šesnaest“ ove godine je podržao organizaciju prvog virtuelnog turnira u malom fudbalu – „Igrajmo za šesnaest“- PES 2018. Inicijativa kolege iz sportske redakcije Aleksandra Cvetkovića naišla je na veliko interesovanje i raspoloženje među zaposlenima jednako među onima koji igraju mali fudbal na parketu kao i ostalih zaposlenih – poznavalaca ove vrste popularnog elektronskog sporta.

PES je veoma popularan u svetu, kao i u Srbiji među muškarcima i ženama, bez obzira na godište i na fizičku spremnost. Postoje mnoga zvanična takmičenja ovog elektronskog sporta, kao i u Srbiji koje podržavaju brojne javne ličnosti. Mnoga sportska društva u svetu imaju već svoje e -sport timove.

„Igrajmo za šesnaest – PES 2018″ svoj debi ima samo za zaposlene u RTS-u uprkos velikom interesovanju, baš kao što je Memorijalni turnir počeo, samo za ekipe RTS-a.

Partner i prijatelj ovog dela Turnira je KGB-e sport.

Pravila takmičenja – PES 2018

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

www.igrajmoza16.rs