Održan glavni žreb za memorijal „Igrajmo za 16“

Naslovna » Vesti » Beograd » Održan glavni žreb za memorijal „Igrajmo za 16“

Glavni žreb memorijalnog turnira „Igrajmo za 16″ počeo je minutom ćutanja u znak sećanja na tragično nastradale radnike RTS-a, tokom NATO bombardovanja zgrade u Aberdarevoj ulici 23. aprila 1999. godine.

Više od 180 ekipa ove godine učestvuje u pet sportova, najviše ih je u malom fudbalu.

„Kroz ovaj turnir želimo da pošaljemo poruku, a to je i osnovna ideja ovog turnira, da se ovako nešto nikada niko ne desi i da se nikada više ne ponovi“, rekao je Miroslav Medić, predstavnik porodica poginulih radnika RTS.

Žrebom su određeni parovi u malom fudbalu, a potvrđeno je da će se ove godine održati takmičenje u stonom tenisu, kuglanju, basketu „tri na tri“ i prvi put u PES-u, kompjuterskoj igri virtuelnog fudbala.

Prisutnima su se obratili i Arno Gujon, direktor humanitarne organizacije „Solidarnost za Kosovo“, Olivera Kovačević, glavni i odgovorni urednik Zabavnog programa RTS, kao i Vesko Grozdanić, predsednik Organizacionog odbora memorijala „Igrajmo za 16″.

Superfinale u malom fudbalu biće održano 15. aprila u USC „Voždovac“ na Banjici, uz direktan prenos na RTS-u. (Slike sa održanog žreba)

Raspored po grupama:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

www.igrajmoza16.rs